راهزن خاطره ها
ازهمه جا@@@هرچی که بخوای
شنبه 19 اسفند 1391برچسب:, :: 11:1 ::  نويسنده : مصطفی       



از خواص فوق ‌العاده کشمش چه می‌دانید ؟

از خواص فوق ‌العاده کشمش چه می‌دانید ؟


کشمش، میوه‌ای خشک و مغذی است و مانند دیگر خشکبارها در تمام سال یافت می‌شود.
 به گزارش ایسنا، متخصصان تغذیه تاکید دارند که کشمش، یک غذای پر انرژی، کم چرب و کم سدیم است و برای افرادی که رژیم‌های کم سدیم را باید رعایت کنند، بسیار مفید است.



به گزارش سایت اینترنتی هلث دی نیوز، کشمش در عین حال برای سلامت استخوان‌ها و جلوگیری از پوکی استخوان نقش مهمی را بر عهده دارد، به همین دلیل مصرف آن برای زنان قبل از یائسگی بسیار مفید است.

کشمش با وجودی که شیرین و چسبناک است اما بر دندان اثر مخربی ندارد و باعث خرابی دندان نمی‌شود، حتی می‌توان گفت این میوه خشک از فساد دندان جلوگیری می‌کند. بنابراین کشمش برای سلامت دندان و لثه بسیار مفید است. این خشکبار خوشمزه دارای خاصیت آنتی اکسیدانی بالا است و از تخریب سلولی جلوگیری می‌کند.

کشمش منبع مفیدی از ویتامین‌ها و عناصر مغذی بدن است. عناصر و ویتامین‌هایی همچون آهن، پتاسیم، کلسیم و ویتامین ب در کشمش موجود است. دیگر ماده مغذی موجود در کشمش آهن به میزان زیاد است. کشمش، منبع خوب فیبر، آنتی اکسیدان و همچنین منبع خوب انرژی است و فیبر باعث جلوگیری از سرطان کولون، کمک در جلوگیری از رشد غیر معمول سلول‌ها، بیماری‌ها و همچنین کنترل قند خون می‌شود.

این میوه خشک باعث عملکرد صحیح رگ‌های بدن می‌شود، مقدار چربی غذا را کم می‌کند و مقدار فیبر و آهن را افزایش داده و مقدار سدیم را کاهش می‌دهد. کشمش همچنین از سرطان جلوگیری می‌کند.

به گزارش ایسنا، کشمش میزان LDL یا کلسترول بد را در خون کم می‌کند و باعث کاهش بیماری قلبی می‌شود.

روانشناسان نیز ادعا می‌کنند که کشمش موجب کاهش استرس می‌شود. کشمش یک خوشبو کننده مفید برای دهان بوده، برای سلامتی چشم نیز مفید است، باعث تقویت اعصاب می‌شود، سستی و رخوت را از بدن دور می کند، خشم را از شما دور می‌کند. کشمش موجب از بین رفتن آب اضافی بدن می‌شود، منبع خوب ویتامین د و هورمون استروژن است و بالاخره اینکه اسپاسم یا گرفتگی عضلانی را کم می‌کند



شنبه 5 اسفند 1391برچسب:, :: 9:46 ::  نويسنده : مصطفی       

بابونه

قطره بابونه براي درمان التهاب بافت مخاطي دهان وساير قسمتهاي  دستگاه گوارش بكار مي رود علاوه بر اين داراي اثرات ضد اسپاسم و ضد نفخ مي باشد . اين فرآورده به صورت دهانشويه جخت رفع التهابات مخاطي دهان نيز بكار مي رود .

اجزاء فرآورده :

قطره بابونه از عصاره هيدرو الكلي گياه بابونه Matrivaria chamomilla تهيه شده است كه هر 100 ميلي ليتر از قطره حاوي 10 ميلي گرم كامازولن و حداقل 2 ميلي گرم آپي ژنين مي باشد .

مواد موثره :

روغن هاي فرار نظير كامازولن ، بيزابولول و فلانوييد آپي ژنين

آثار فارماكولوژيك و مكانيسم اثر :

فعاليت ضد التهابي عصاره بابونه بيشتر بواسطه تركيبات ماتريسين (پيشاز كامازولن ) ، بيزابولول و اكسيدهاي آن بوده كه عمده ترين تركيبات موجود در عصاره را تشكيل مي دهند و اين فعاليت به عمل آنتي اكسيدان آنها نسبت داده شده است . مطالعات در آزمايشگاه نشان داده است كه عصاره بابونه موجب وقفه سيكلواكسيژناز و ليپواكسيژناز شده در نتيجه توليد پروستاگلاندين ها و لوكوترين ها را متوقف مي نمايد و آپي ژنين موجود در عصاره بابونه علاوه بر وقفه در ايجاد محصولات 5- ليپو اكسيژناز و سيكلو اكسيژناز ( نظير 12- ليپو اكسيژناز ) موجب مهار آزاد سازي هيستامين نيز مي گردد . اثرات آنتي اسپاسموديك بابونه به آپي ژنين نسبت داده ميشود كه يمزان اين اثر نسبت به پاپاورين 3/92 برابر قويتر است .

مقدارمصرف :

براي مصرف خوراكي در بزرگسالان روزي 3 بار هر بار 30 قطره و رد اطفال روزي 3 بار هر بار 20-10 قطره در يك فنجان آب ولرم ميل نمايئد .

به عنوان دهانشويه : روزي سه بار هر بار يك قاشق مرباخوري از قطره با نصف ليوان آب ولرم مخلوط و غرغره شود .

عوارض جانبي :

در افراد حساس احتمال بروز واكنشهاي آلرژيك مانند درماتيت و آنافيلاكسي وجود دارد .

موارد منع مصرف :

اين فرآورده در افراد حساس به بابونه و بيماران مبتلا به آسم منع منصرف دارد .

مصرف در حاملگي وشيردهي :

ايمني مصرف اين فرآورده در دوران بارداري و شيردهي به اثبات نرسيده است با اين وجود منافع آن در برابر مضار بايد سنجيده شود .

نكات قابل توصيه  :

در كاربرد دارو به عنوان ضد التهاب و سوزش مخاط معده و روده نيم ساعت قبل از غذا مصرف شود

و به عنوان ضد اسپاسم و ضد نفخ بايد دارو يك ساعت بعد از غذا مصرف شود



یک شنبه 29 بهمن 1391برچسب:, :: 23:15 ::  نويسنده : مصطفی       

درمان جوشگاه های جوش:یکـــی از عارضـــه های جــــــوش صــــــورت باقـــی ماندن لکه در آن ناحیه بعلت التهاب
 و فــعال بودن سیسـتم دفـاعـی بدن در آنجا میباشد. جـوشـهایی که بیشـتر دستـــکاری شــوند احـتمال بوجـود آمـدن لکه بیشتر است . در ضمن افراد با رنگ پوست تیره تر لکه ناشی از جوش در آنها بیشتر است .
درمان این عارضه در حقــیقـت درمــان جـوش میباشد . یعـنــی با درمان جوش بعلت کم شدن التهاب احتمال  بوجود آمدن  لکه  کم میشود . درمان قاطـعی برای از بین بردن این نوع  لکه وجود ندارد و در طـول زمان بسته به نوع پوست این لــکه ها از بین میروند . البته بعضــی از داروهای  موضعی این  طول زمان را  کاهش میدهند که از آن  جمله  میتوان از ژل های حاوی AHA  نام برد این ژل حاوی  اسیدهای میوه میباشد و باعث  تسهیل در پوسته ریزی طبیعی پوست میشوند و به این  خاطر پوست جوان  و شاداب میماند .
داروهای  موضــعی  دیگر کـه کـمک کننده  میــباشند :  کرم و ژلــهای حاوی  ویتامین ث  و مشتقات  ویتامین آ ( کرم و ژل تره تینوئن ) .

روش های مختلفی برای از بین بردن جوشگاه ها استفاده میشود ولی باید در نظر داشته باشید که با هیچ روشی نتیجه صد در صد نیست. از جمله این روش ها می توان از لیزر، میکرودرم ابرشن، لایه برداری با مواد اسیدی و کرم های لایه بردار، سابسیژن یا آزاد کردن جوشگاه های فرو رفته از زیر، تزریق کلازن، هیالورونیک اسید و چربی را نام برد. گاهی نیاز است برای رسیدن به نتیجه مطلوب از چند روش استفاده نمود.

دیدگاه درمانی طب سنتی در مورد جوش صورت:

ولی بر اساس طـب قـدیـم و گـفته افرادی کـه جــوش صورت دارند بعضـی از خوراکیـها در بدتر کردن جـوش صورت دخیل میـباشند و پرهـیز از این خوراکیها باعث بهبودی در جوش میشود .

از جمله غذا و خوراکیهایی که باعث این علت میشوند شامل : غذاهای چرب ، تنقلات ، خرما، کشمش ، محصولات دریایی ( ماهی و میگو ) ، بعضی از میوه جات ( موز ، کیوی ، خرمالو ) و غیـره .  بهـترین راهکار پرهـیز از مواد غذایی و خوراکیهایی است که فرد اظهار میکند با خوردن آنها جوش صورتش بدتر میشود.

مالش پیاز پخته شده روی پوست در درمان جوش موثر است.

مالش ترکیب گلاب و دم کرده گیاه رازیانه و آب‌جعفری روی پوست و نیز مالش دم کرده گیاه “باریجه” و “استخودوس” روی پوست در درمان جوش موثر است.

حجامت پشت گوش و زیر چانه، فصد عروق داخل بینی و استفاده از زالو در ناحیه پشت گوش نیز نقش موثری در درمان جوش دارد.

 “آکنه و بثورات” پوستی که در فرهنگ گفتاری متداول نام جوش را به خود گرفته، به‌خودی خود بیماری محسوب نمی‌شود و در حقیقت نوعی واکنش بدن به نابسامانی‌های داخلی بدن است.

رویکرد درمانی طب سنتی به جوش همچون تمام بیماری‌ها، ریشه‌ای، کامل و برحسب مزاج و طبع است.

فرونشاندن حرارت کبد، اصلاح خلط دموی و صفراوی با گیاه کاسنی، عناب، زرشک و خاکشیر که معمولا به شکل دم کردنی و جوشاندنی یا خیس کردنی استفاده می‌شود، برای درمان جوش به کار می‌رود.

مصرف هندوانه، انجام حجامت عام ( بین دو کتف ) و فصد نیز در درمان جوش مورد تاکید و موثر است.

ارتباط جوش صورت و سرطان پوست :

طبق مطالعات و بررسی های انجام شـده افرادی که جـوش صورت دارند کمتر دچار سرطان پوسـت از نوع  بازال سـل میشوند. البته این به آن معـنا نیسـت که برای درمـان جـوش پیگـیر نباشند.

?????????.jpg

هفت شیوه موثر و سودمند برای رهایی سریع و ایمن از  جوش های صورت :

?- هرگز جوش ها را فشار ندهید انها را دستکاری نکنید این کارها فقط به قرمز تر و ملتهب تر شدن جوش ها منتهی می شوند و باکتری ها و چربی هایی که باعث ایجاد این جوش ها شده اند در دیگر قسمت های صورتتان پخش می شوند . همچنین بعضی مواقع این دستکاری ها به زخم شدن ناحیه اراف جوش ها منجر می شوند.
?- هر سی دقیقه یک بار یک کیسه یخ را روی جوش ها قرار دهید و ان را حدود دو دقیقه نگه دارید این عمل باعث کاهش تورم التهاب و سرخی جوش ها می شود و درد ناشی از آن از بین می برد.
?- ( ویژه بانوان ) از کرم پودرهای پوشاننده استفاده کنید. زمانی که با عجله باید در جایی حاضر باشید می توانید قبل از خارج شدن از خانه مقدار اندکی کرم پودر پوشاننده رنگ پوست روی جوش ها بمالید تا زیاد به چشم نیایند. همچنین این نوع کرم پودر ها روی سمت های براق پوست را می پوشانند و جلوه ای طبیعی و یکدست به صورت می دهند
?- با یک نوع محلول پاک سازی کننده مخصوص جوش های صورت و صابونی ملایم و بی بو روزی دو تا سه مرتبه صورتتان را بشویید/ به آرامی و با ملایمت با یک لیف یا حوله کوچک پوست صورتتان را مالش دهید ولی هرگز این عمل را با خوشنت انجام ندهید و گرنه چربی طبیعی پوست صورتتان که به صورت طبیعی از به وجود امدن جوش ها جلوگیری می کند را از بین خواهید برد
?- یک نوع کرم یا پماد حاوی پروکسید بنزوئیل یا اسید سالیسیلیک ( بسیاری از پماد ها و کرم های مخصوص درمان جوش ها که در داروخانه ها موجود هستند حاوی این گونه ترکیبات می باشند) روی پوست صورت یا نواحی اطراف جوش ها بمالید. توجه داشته باشید که این ترکیبات در صورت مورد استفاده بیش از حد قرار گرفتن پوست را خشک می کنند. پس اگر پوستی حساس دارید استفاده از آنها برای شما توصیه نمی شود.
?- در صورت امکان از مواد ارایشی و بهداشتی عاری از چربی استفاده کنید این نوع محصولات باعث ایجاد حفره و سوراخ در پوست نمی شود( این سوراخ ها و حفره ها می توانند تبدیل به جوش و کورک شود. هر شب قبل از خواب آرایش صورتتان را پاک نید با پماد یا محلولی ضدذ جوش تا چربی و آلودگی از عمق پوست صورتتان بیرون آید.
?- در شب مقدار اندکی خمیر دندان روی نواحی اطراف جوش های صورتتان بمالید تا التها و تورم و سرخی آن مکتر شود . همچنین برای کاهش التهاب و تورم یک کیسه چای مرطوب با یک تکه پنبه آغشته به چند قطره لیمو ترش را به مدت پنج دقیقه روی جوش های صورتتان قرار دهید. در صورت به کاربردن این راهکارهای ساده و موثر ، ظرف مدت کوتاهی تفاوتی چشمگیر و قابل ملاحظه را مشاهده خواهید کرد در صورتی که دوباره جوش ها عود کردند لازم است به یک متخص پوست مراجعه نمایید تا برایتان محلول پاکسازی کننده مناسب نوع پوستتان تجویز کند. درمان های بلند مدت مثل استفاده از ماسک های پوست تغییر در برنامه غذایی و افزایش مصرف اب به پیش گیری از جوش های صورت کمک کنند.

ماسک برای از بین بردن آثار جوش ها

بعضی از افراد دارای پوست بسیار حساسی می باشند و اگر زخم یا جوشی در روی آن پدید آید جای آن پس از بهبودی به صورت لکه در بدن و در روی پوست باقی می ماند برای معالجه این لکه ها  می توان از روشهای زیر استفاده کرد:
 
محل جوش را با مخلوط عسل و ویتامین “E” به صورت روغن و یا پودر در جوز به مدت ?? دقیقه بپوشانید و سپس با آب ولرم بشویید و بعد آب سرد به صورت بپاشید، این روش را هفته ای یکبار انجام دهید تا آثار جوش ها کاملا از بین برود. مخلوط آب اسفناج و سفیدآب ، آثار جوش های صورت را از بین می برد. به محل جوشها می توان مخلوط عسل و زرده تخم مرغ و روغن زیتون مالید و یک ساعت روی صورت قرار داده و بعد آن را با آب ولرم بشویید. این عمل را یک روز درمیان تکرار کنید تا آثار جوش ها از بین برود.

برگ کلم یا برگ ترب یا پونه را کوبیده  و ضماد اندازید، یا زرنیخ واشق را با آب کوبیده با سرکه، ضماد گذارید. شاه بلوط، مازو، اقاقیا هر یک از اینها را که می خواهید کوبیده و با آب گرم خمیر کرده و ضماد اندازید، مواظب باشید که محل جوش شکافته نشود. برگ جعفری و برگ تلفونی را کاملا له کنید این مخلوط له شده را به اضافه کمی عسل به صورت ماسک به پوست خود بمالید، این عمل را هر روز به مدت ?? دقیقه تکرار کنید و سپس صورت خود را با آب ولرم بشویید تا آثار جوش ها از بین برود. (کمپرس با جوشانده تخم جعفری نیز برای از بین بردن آثار جوش ها مفید می باشد.)

اثر آب بر روی جوش های چرکی

در دوره اولیه وقتی که جوش ها هنوز کوچک هستند با یخ از گسترش آنها جلوگیری کرده ، بدین ترتیب که با قرار دادن کیسه یخ روی دمل، از رشد آنها جلوگیری نموده و بعد آنها را کمپرس داغ می کنید. مسئله مهم به وجود آمدن سیستم سریع گردش خون در محل جوش می باشد چرا که این گردش سریع خون باعث تعویض شدن چرک و مواد سمی محل جوش با مواد سالمی که در خون است ، شده و در نتیجه جوش ها زودتر و بهتر از بین می روند.
 
موارد زیر را رعایت کنید :

-به جای غبطه خوردن به دیگران با حوصله و تمرین از پوست خود مراقبت کنید.
-صورت خود را هر روز تمیز کنید.
-دخترها، در صورت استفاده از لوازم آرایش هر شب صورت خود را تمیز کنند و پسرها روش صحیح اصلاح صورت خود را یاد بگیرند.
-به اندازة کافی بخوابید و استراحت کنید.
-از پوست خود در برابر آفتاب محافظت کنید.
-به مقدار زیاد آب بنوشید.
-سیگار نکشید.
-از مصرف مواد غذایی و نوشیدنی های مضّر پرهیز کنید

نکته :

بهترین راه برای مقابله با جوش صورت تمیز نگه داشتن صورت چون عامل  جوش زدن بسته شدن مجاری تنفسی پوسته که با عث جوش می شود



یک شنبه 29 بهمن 1391برچسب:, :: 23:12 ::  نويسنده : مصطفی       

درمان جوش

جوشهای  صورت را نمیتوان  بطور کامل از بین  برد ولی  میتوان آنها را  تحت کنترل در آورد.
در درمان جوش نباید خسته شوید. چون درمان جوش یک فرآیند مداوم و طولانی است.  درمان این جوشها بستگی به نوع جوش انجام میگیرد. در کل شستشوی مکرر نواحی جوش بویژه با  صابونهائی که اسیدیته میباشند و از خود  بقایایی به جا  نمیگذارند از تشکیل جوش جـدید  تا حـد زیادی  مـوثر هسـتند و در درمان  نیز کـمک کـننده  میباشند. این  صابونها در داروخانه ها موجودند و به عنوان ضد جوش معرفی میشوند. در درمان  جوش از داروهای ضد باکتری ( میکروبی ) نیز استفاده میشود. که بستگی به نوع جوش و گسترش آن دارد.


داروهای  دیگری نیز بسته به نوع جوش در درمان مصرف  دارند که اختصاصی میباشند و از حوصله این بحث خارج هستند.
افرادی که دارای جـوش میباشـند باید از مصـرف هر گـونه کـرم یا پـماد اجـتناب کنند: چون باعث  بدتر شدن جوشها میگردند.
افرادی هستند که منافذ پوست آنها به اصطلاح باز میباشد و در داخل این منافذ بصورت سیاه دیده میشود. ترشح چـربی و در معرض هوای آزاد قرار گرفتن این چـربی باعث اکسید شدن آن میگردد و به صورت سیاه دیده میشوند. برای از بین بردن آن میتوان از همان صابونهایی که گفته شد استفاده کرد و همچنین از اسکراب صورت نیز میتوان کمک گرفت.
درمان جوش در حقیقت کنترل جوش زدن صورت و بدن شما می باشد نه ریشه کن کردن آن. اگر با درمان جوش شما بهبود یافت درمان را قطع نکنید بلکه با مشاوره با پزشک خود داروهای مصرفی را تعدیل دهید. گاهی نیاز است تا کنترل کامل جوش صورت بمدت شش ماه دارو مصرف کرد. در صورتی که بعد از مصرف دو ماه از دارو جوش صورت شما بهبودی نیافت شما به داروهای مصرفی مقاوم هستید و باید درمان تغییر یابد. بسته به نوع جوش و وضعیت جسمانی و هورمونی بدن دارو انتخاب می شود. پس بدون مشاوره با پزشک خود اقدام به مصرف یا تغییر دارو نکنید. در صورتی که با مصرف دارو تغییری در وضعیت جسمانی و یا پوست شما ایجاد شد پزشک خود را در جریان گذارید. در مواردی که کیست و ندول ایجاد شود گاهی نیاز به تزریق دارو بداخل کیست و ندول است و گاهاْ کرایو نیز در درمان مورد استفاده قرار می گیرد. جوشهای سر سیاه و سر سفید اگر با مصرف کرم های لایه بردار تخلیه نشوند نیاز به تخلیه آنها با وسایل خاصی است. پس از فشار دادن این جوشها و هر نوع جوش جهت تخلیه آن پرهیز کنید چون باعث شدت التهاب و ایجاد جوشگاه میگردد. از کندن جوشها اجتناب کنید چون باعث لک و ایجاد جوشگاه میگردد. در طول درمان گاهی نیاز است که از آنتی بیوتیک خوراکی از قبیل تتراسایکلین، اریترومایسین، داکسی سایکلین و غیره … مصرف نمایید. این داروها علاوه بر کاهش مقدار باکتری باعث کم شدن التهاب نیز میگردند. اگر با مصرف طولانی آنتی بیوتیک دجار قارچ تناسلی شدید با اطلاع پزشک دارو را قطع و قارچ را درمان نمایید. از عوارض جانبی داروها هراس نداشته باشید و به پزشک خود اطمینان کنید چون ترس از دارو باعث اختلال در روند درمان می گردد. در صورت هر گونه تغییری در مزاج و وضعیت جسمی پزشک خود را مطلع نمایید. اگر داروئی غیر از داروی درمانی جوش مصرف می کنید به پزشک اطلاع دهید. مصرف بعضی از داروها در زمان بارداری و شیر دهی مضر هستند بنابراین در صورتی که شما باردار هستید یا به نوزادتان شیر می دهید به اطلاع پزشک برسانید. در مواقعی جوش به داروهای رایج جواب ندهد و یا جوش بصورت کیست و ندول های بزرگ باشد با صلاحدید پزشک شاید نیاز به مصرف داروی اکوتان (ایزوتره تینوئین) باشید. این دارو عوارض متعددی دارد که الزاماْ در هر بیماری دیده نمی شود. باید قبل از شروع و در طول درمان برای پیشگیری از عوارض این دارو معاینات پزشکی و آزمایشات لازم انجام گیرد. در حین مصرف این دارو و احتیاطاْ تا یک سال بعد از قطع دارو باید جلوگیری از حاملگی صورت گیرد. دوره درمان باید کامل شود چون می تواند باعث عود جوش گردد. توصیه های پزشک را در حین درمان جوش فراموش نکرده و دقیقاْ اجرا کنید. همیشه در ذهن داشته باشید که جوش را نمی توان بطور کامل از بین برد ولی می توان آن را کنترل نمود.



یک شنبه 29 بهمن 1391برچسب:, :: 22:50 ::  نويسنده : مصطفی       

زمان استفاده از ضد آفتاب

هرچند ساعت یکبار باید ضد آفتاب استفاده کنیم؟
در صورت شستن صورت،‌ تعریق زیاد،‌ شنا کردن و… باید ضدآفتاب دوباره استفاده شود. علاوه بر این، توصیه می‌شود در صورتی که در مقابل آفتاب هستید حداقل هر ۲-۴ ساعت دوباره ضدآفتاب بزنید.

ضدآفتاب ضد آب
ضدآفتاب‌هایی که به اصطلاح ضدآب هستند، نسبت به بقیه انواع در برابر عرق کردن،‌ بیشتر دوام می‌آورند و اثر بهتری دارند. از آنجا که اغلب افراد اولین باری که ضد آفتاب می‌زنند مقدار کافی از آن به پوست نمی‌مالند، برخی متخصصان توصیه می‌کنند که در برابر آفتاب شدید حتی هر یک ساعت یک بار ضد آفتاب تجدید شود.

وقتی شنا می‌کنید


در صورت شنا در استخرهای سر باز یا در محل‌هایی که در مقابل اشعه آفتاب هستید باید از ضدآفتاب به ویژه انواع مقاوم به آب آن استفاده کنید و اگر زمان شنای شما طولا‌نی



یک شنبه 29 بهمن 1391برچسب:, :: 22:47 ::  نويسنده : مصطفی       

علامت افسردگی در مردان

خستگی، خوابیدن زیاد و یا کم خوابی، عصبانیت، زودرنجی  و اضطراب نمونه هایی از علائم افسردگی در مردان هستنتد.

1- خستگی
افراد افسرده دچار تغییرات روحی و جسمی می‌شوند. آن‌ها در تحرک بدنی، صحبت کردن و تفکر کند و آهسته عمل می‌کنند.

2- خوابیدن بیش از حد و یا کم‌خوابی
مشکلات خوابیدن از قبیل: بی‌خوابی، صبح خیلی زود از خواب بیدار شدن و یا بیش از حد خوابیدن از جمله علائم افسردگی می‌باشند.
برخی افراد 12 ساعت در روز می‌خوابند و با این همه احساس خستگی می‌کنند.
محققان می‌گویند که مشکلات خواب را باید به پزشک بگویید، چراکه ممکن است این مشکلات به خاطر افسردگی‌تان باشد.

3- معده درد و یا پشت درد
مشکلاتی از قبیل اسهال یا یبوست نیز همانند سردرد و پشت‌درد در بین افراد افسرده شایع است.

4- زودرنجی
اگر مردی راجع به مسائل احساسی صحبت کرد و غم و اندوه خود را به شکل زودرنجی نشان داد، می‌توانید بفهمید که او دچار افسردگی است. اصولا، تفکرات منفی ناشی از افسردگی می‌باشد.

5- مشکل تمرکز
افسردگی می‌تواند باعث کاهش سرعت مغز در پردازش اطلاعات و عدم تمرکز ذهنی شود.
افسردگی در واقع به معنای نارسایی مغزی می‌باشد. وقتی افسرده‌اید، واحد پردازش اطلاعات در مغز به خوبی کار نمی‌کند

6- عصبانیت یا دشمنی
برخی مردان افسرده، پرخاشگر، سلطه جو و عصبانی می‌باشند.
در حالت طبیعی، وقتی مردی متوجه چیزی اشتباه شود، باید نشان دهد هنوز قوی و قادر به جبران می‌باشد.
عصبانیت با زودرنجی تفاوت دارد. عصبانیت، طغیان احساسات است، ولی زودرنجی یک بدخلقی می‌باشد. دشمنی فرد افسرده هم هنگامی بروز می کند که دوستان و نزدیکان، به فرد فشار وارد کنند که به اجتماع بپیوندد.

7- استرس
استرس می‌تواند هم علامت افسردگی و هم یکی از علل آن باشد. تحقیقات نشان داده است که استرس طولانی‌مدت، موجب تغییراتی در بدن و مغز می‌شود و این تغییرات به نوبه خود موجب افسردگی می‌گردد.

8- اضطراب
یک ارتباط قوی بین اضطراب و افسردگی وجود دارد. چیزهایی که مردان درباره آن اضطراب دارند عبارتند از: توانایی محافظت کردن از خانواده و نگرانی‌های در مورد کار و از دست دادن شغل.

9- اعتیاد به مواد مضر
تحقیقات نشان داده است که، افراد الکلی دو برابر افراد معمولی در رنج و عذاب افسردگی می‌باشند. استفاده از مواد مخدر و یا الکل، برای پوشاندن ناراحتی‌ها می‌باشد. ولی آیا بهتر نیست، به جای این که هم به خود و هم به خانواده خود ضرر برسانیم، به پزشک مراجعه کنیم؟

10- ناتوانی در مسائل جنسی
افسردگی یکی از علل عدم تمایل به مسائل جنسی و اختلال نعوظ می‌باشد. این نکته را هم بدانید که داروهای ضدافسردگی می‌تواند منجر به بهبود نعوظ شوند.

11- دودلی
بسیاری از افراد افسرده، در انتخاب ناتوان هستند و خیلی سخت تصمیم می‌گیرند. افسردگی باعث کاهش توانایی فرد برای تصمیم گیری می‌شود.

12- افکار خودکشی
در مردان اقدام به خودکشی، 4 برابر بیشتر از زنان می‌باشد. مردان مسن در معرض بیشترین خطر خودکشی می‌باشند. پزشکان ممکن است متوجه علائم افسردگی در این افراد نشود.



یک شنبه 29 بهمن 1391برچسب:, :: 22:45 ::  نويسنده : مصطفی       

درد شکم

درد شکم از شایع ترین شکایات بیماران است و تعداد زیادی از مراجعان به اورژانس دچار همین مشکل هستند. اشکال اعصاب روده ها که به صورت دردهایی به عنوان دل پیچه ظاهر می شود، شاید از همه اینها شایع تر باشد و در همه افراد بعد از خوردن غذاهای ناسازگار ایجاد می شود و با دفع مدفوع بهبود می یابد. اگر چنین دردهایی مثلا هرچند ماه یکبار سراغ کسی بیاید و سریع بهبود پیدا کند، بیماری محسوب نمی شود.

این علائم در برخی افراد بسیار زیاد پیش می آید و همراه با نفخ و دفع گاز فراوان است. در این صورت، فرد مبتلا به بیماری است که به نام روده تحریک پذیر شناخته می شود.
روده تحریک پذیر یا کولیت عصبی اگر چه بدخیم نیست، ولی بسیار آزاردهنده است و درمان آن در کنار دارو، پرهیز از خوردن داروهای محرک است.

در سنین بالا باید با احتیاط بیشتری دردهای شکمی بررسی شود. یک مرد یا زن ۶۰ ساله که سابقه درد شکمی ندارد و حالا دردهای شکم سراغشان می آید باید حتما بررسی تخصصی شود بخصوص اگر اجابت مزاج نیز تغییر کرده باشد، یعنی اگر کسی روزی یک بار شکمش کار می کرد، حالا مثلا هر سه روز دفع مزاج دارد این فرد به بررسی های تشخیصی که سردسته آنها کولونوسکوپی است، نیاز دارد.
وجود خون در مدفوع از علائم خطر دیگر است که بخصوص در سن بالا باید بررسی های تخصصی در نظر گرفته شود.

اگرچه بواسیر یا هموروئید ـ که به دلیل برجسته شدن رگ های مقعدی ایجاد می شود ـ شایع ترین علت خونریزی های مدفوعی است، ولی به دلیل شیوع زیاد سرطان روده بزرگ هر گونه خونریزی مدفوعی نیازمند انجام کولونوسکوپی است تا پزشک از سلامت روده بزرگ مطمئن شود.
خوشبختانه در سال های اخیر با تحصیل تعداد نسبتا زیادی از پزشکان در رشته فوق تخصصی گوارش انجام کولونوسکوپی کامل میسر شده است.

سرطان روده بزرگ در مراحل اولیه تشخیص با انجام جراحی کاملا درمان می شود و در اینجا تاکید می کنم تنها راه تشخیص زودرس این بیماری، انجام کولونوسکوپی کامل به دست یک پزشک ماهر است.


اگر چه درد شکم، تغییر اجابت مزاج و خونریزی مدفوعی علائم سه گانه سرطان روده بزرگ است، ولی باید به خاطر داشت ممکن است یک بیمار فقط درد شکم داشته باشد و سایر علائم را نداشته باشد.


کاهش وزن بخصوص در افراد مسن همیشه باید مورد توجه قرار بگیرد. به عنوان مثال اگر یک فرد ۶۰ ساله دچار دردهای گاه به گاه در شکم است و روز به روز لاغرتر می شود، حتما باید به فکر بدخیمی روده بزرگ باشیم و بررسی های تشخیصی از جمله کولونوسکوپی را برایش در نظر بگیریم.


در مراحل اولیه، رشد تومور، جراحی باعث درمان کامل خواهد شد و بیمار عمر دوباره و کاملی را به دست خواهد آورد.



صفحه قبل 1 صفحه بعد

 
درباره وبلاگ

به وبلاگ من خوش آمدید
آخرین مطالب
نويسندگان